24 November 2010

Harry Potter & The Deathly Hallows

Mula-mula kita sapu blog ni dulu..dah nak bersawang dah sebab bulan ni kurang update...


Just watched the new harry potter movie last Saturday. What else can i say, i'm a big potter fan :)

Rasa new movie ni very ok..x kelam kabut sgt. Maybe sebab ada 2 part kn..Klu yg before this, agak padat sebab nak kejar masa..

Tapi ada jugak babak yg dia cut n x sama dgn buku..tp biasala tu kn, baca buku lg best cause u can let ur imagination fly..

So dah bis dah Harry Potter series ni. Tinggal part 2 je. Ingat lg 1st movie dorg masa tu..when i'm in form 2..
Skrg tinggal tunggu Twilght Breaking Dawn je lg. Pun last book jugak.

credit to : http://www.moviepostershop.com/harry-potter-and-the-deathly-hallows-part-i-movie-posters-2010
Ada Narnia movie coming soon. Tgk trailer cm best, tp i'm not really a Narnia fan. Tgk Narnia cm compare dgn Lord of the Rings....

Happy Watching :)

20 November 2010

Raya Aidiladha Kami..


Rasanya belum terlewat untuk saya ucapkan Salam Aidiladha untuk semua..Ramai jgk yg ambil cuti panjang untuk balik kampung nih..well, not for me..I decided not to extend my holidays..mainly sebab bulan 12 dh ada plan nak balik Kelantan..harap2 x banjir & smua lancar..

Kat KL & Putrajaya ni Raya Aidiladha cm x rasa sgt..Kurang kot meriahnya dgn pantai timur. Kat sana pun cuti 2 hari..

So we started the day dgn Solat Sunat Aidiladha di Masjid Tuanku Mizan, Putrajaya. Meriah juga...selalu lalu untuk pegi keje..jarang singgah untuk solat jemaah..


Tapi yang x bestnya, start masa khutbah pas solat, org dh start ambil gambar. Semua jenis kamera kluar..hm.. bukan x boleh ambil gambar, tp klu ye pun tunggula pas habis khutbah. Bukan lama sgt pun.. Ganggu jgkla org yang betul2 nak dengar khutbah tu..

Pas tu kami pun pergi beraya di rumah kakak di KL, sebelum bertolak pg piknik di Melaka. X terasa jauh, tp cuma berharap agar x hujan..maklumlah, dh musim hujan skrg kan..

So bergerakla kami ke Tanjung Bidara...ok gakla tempat dia, dekat dengan Kem Terendak.. Tp yg x bestnya..banyak sgt monyet..siap ada yg curi makanan n barang2..ada seekor tu curi botol susu budak lg..harap2 budak tu x nangis :)


Dalam jgk laut dia..

byk pokok..


byk monyet..x takut orang


Blk mlm tu n esk pg keje jgk walaupun letih..ni 1st time jalan sana..Insya Allah, pasni ada rezeki, dtg Melaka lg :)

p/s- Good Luck wt student yg nk exam..

08 November 2010

Sungai Lui

Sungai Lui by Aizad...My hubby & me sangat2 suka lagu tu..lagi2 tang part yang angklung tuh.. Tp ingat kan sungai lui ni kat sabah sarawak. Rupanya kat Hulu Langat, Selangor je . Alahai. Betapa ceteknya ilmu saya..

Pejamkan matamu untukku
Dengarlah dunia berkata-kata
Usah kau ragu di sini tempatmu
Walau berubah di mata kita tetap indah
Selagi kau masih percaya...

Ketawa kecewa terpisah
Jalan yang lurus kian berhalang
Adakah semua ini yang ku inginkan
Ataupun hanya mengejar dunia semata-mata
Ku harap ku masih percaya...

Adakah semua ini yang ku inginkan
Ataupun hanya mengejar dunia semata-mata
Ku harap kau masih percaya...

Buka matamu
Biar aku memelukmu
Kita bersama masih muda masih mentah
Ku harap kau masih percaya...

Selama ini..

01 November 2010

Serabut

Macam mana apa yang kita buat dulu haunts u back now..

In a very different way.
Tp hati x menyesal sebab itu je cara yang ada, dan itu yang diidam-idamkan sangat..
And it feels right..
Walaupun it haunts u tp it still feels right..
N sy x pnh menyesal pn..

Antara cara baik dan jahat..
Boleh ke pilih cara jahat kalau dah terdesak
Tp berkesan ke cara jahat tu..
Tak berdosa ke..

Tapi mcm mana pulak ada benda yang kita nak sgt2..
Dah dalam genggaman
Tp that haunting piece in life menghalang segalanya
Makes u sad to know yang memang xde harapan lagi
But what hauts u its not a mistake
Ia takdir..

Its just not fair
Baru nak naik tapi dah terjatuh kembali
Serabut Gila
Entahla..

Masih cm dulu ke pasni?
Ada peluang lagi ke..
Hari tu rasanya cm hujan dah berhenti
Ada matahari di sebalik awan..
Nampak dah bintang-bintang..
Tp rupanya x kesampaian..
Hujan lagi.