10 December 2010

MAHA 2010


MAHA 2010 habis dengan jayanya last week. Mula-mula plan nak go at least 2 times, tapi last2 minute ada notis kena pergi seminar di Terengganu..So balik je seminar--------------> proceed to MAHA. Ada chance pergi sekali je, tapi berazam nak pagi semua. Penat mmg penat tapi puas hati nak juga pegi sini...Maklumlah 1st time dapat pegi..Lagi pun ini acara Dwi Tahunan. Masa tahun 2008--------> I masih terkontang kanting lagik...

One thing that I noticed kat MAHA is the price of some products are very2 expensive. Probably sebab sewa tapak pun mahal..Tp sayangnya banyak produk tempatan..kalau mahal sangat cmne nak cuba..ye dak?

Semalam kat paper kata puluh-puluh juta jugakla pengunjung MAHA kali nih..well, trust me. Memang ramai. Tp sebagai rakyat yang berhemah (chewah), sama-samala kita beratur n bertimbang rasa tunggu giliran untuk naik trem and naik bas...*ada gak yang wat2 x reti2 beratur and buat2 x nampak line pulak then selit ala2 dorg tu The Invisible Family. kesian orang2 yang beratur dengan patuh kat sana*

*Kalaulah MAHA buat 2 minggu pun ok juga. Lehla tgk lbh banyak kali kot ;)
*Ada jugak cadangan nak cas tiket masuk untuk MAHA. yang ni ada pro n cons.
pro---- servis lebih baik
cons--- beban kewangan
pro----lebih banyak trem n bas
cons--- kurang beli barang

Well, kna tgu 2012 pulak then...

p/s- banyak orkid lawa2 yg dijual. Nak beli rasanya belum bersedia untuk menerima tanggungjawab menjaga orkid tersebut. Masa sangat cemburu.huhu.

  
Tiket parking MAHA..RM3 sekali masuk
Shopping sket

2 comments:

  1. janganlah 2 minggu sekali...hehehe kesian kat peniaga sana...dia orang dah tak larat nampaknya..

    ReplyDelete
  2. i follow u ayu.
    duk putrajaya ker?
    samala kita..hehhhe

    ReplyDelete