20 October 2011

Cerita Pendek: Di Salon Rambut


So my baby pun dah masuk 2 bulan, saya amik keputusan nak potong rambut yang dah macam singa ni..Tinggal mengaum je. Potong sikit je pun, sebab ada baby ni nak urus rambut panjang pun tak brape ada masa. Hubby pun izinkan. Jadi, saya pun proceedla pegi saloon perempuan. Biasa pergi yang Saloon ni dekat dengan rumah.. Ada seorang perempuan cina yang selalu potong..Masa saya pegi tu, ada sorg customer lain yang dia attend.. dye rambut dgn buat layer. So saya pun duk la potong rambut...

Auntie Saloon: Mau potong rambut ape?
Me : Potong pendek sikit, biasa2 saja..
Auntie Saloon: Biasa2 je? xnk buat rebonding ke?
Me: Xpela auntie. Lain kali saje.
Customer sebelah: eh, xkan nk potong biasa2 saja?
Auntie Saloon: Oh..customer ini hanya duduk rumah masak jaga laki and anak saja..xpayah lawa2 rambut..
Me: !?!?!?!?!?!?!?!?!? * dengan harapan dapat harga murah*

Pulak Dah..... :)


No comments:

Post a Comment